Klub za mlade ''Budi Tu – Budi Svoj'' osnovan je u sklopu istoimenog projekta Centra za socijalno poduzetništvo, savjetovanje i edukaciju ''Feniks'' kroz Podršku programima usmjerenim mladima .

Naziv projekta : Klub za mlade ''Budi Tu – Budi Svoj''

Partneri u projektu: Airsoft udruga''Eastpoint'', Lokalna akcijska grupa ''Šumanovci'', Općina Vrbanja

Opis projekta:  Zbog nedovoljne uključenosti mladih u gospodarske,političke i društvene procese što za posljedicu ima neodovljno iskorištenost potencijala mladih kao najkvalitetnijeg segmenta suvremenog društva nastao je projekt Klub za mlade ''Budi Tu – Budi Svoj''. Zapošljavanje mladih ostaje ključna zadaća za održiv društveni i gospodarski razvoj, pogotovo u kontekstu mijenjanja demografske slike i starenja populacije.

Provedbom projektnih aktivnosti ; neformalnog obrazovanja uključujući programe usmjerene na povećanje zapošljivosti, kvalitetno provođenje slobodnog vremena , razvoja volonterskih aktivnosti mladih, usmjeravanje aktivnosti na mlade u suradnji sa različitim dionicima na lokalnom području, osnivanjem kluba za mlade te jačanje kapaciteta voditelja i zaposlenika , aktivnosti usmjerene na informiranje i educiranje o samozapošljavanju i društvenom poduzetništvu, te umrežavanje organizacija mladih i povezivanje s neformalnim inicijativama mladih pridonjeti će se rješavanju središnjeg problema nezaposlenosti mladih koji izravno utječe na mogućnost osamostaljivanja, planiranja budućnosti, izgradnje vlastitih vještina i sposobnosti.

Ciljane skupine projekta su mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina sa područja VSŽ i stručnjaci koji rade s mladima. Direktno u provedbi projektnih aktivnosti će biti uključeno 300 osoba , sa posebnim prioritetom na nezaposlene mlade osobe .

Cilj projekta: Povećati socijalnu uključenost mladih na području LAG-a Šumanovci

Rezultati projekta:  Stečene nove vještine i znanja koje će doprinijeti jačanju vlastitih kapaciteta mladih, unaprijeđeni timski rad, i suradnju između mladih i lokalnih samouprava, povećani obim i kvaliteta aktivnosti mladih , te povećana motivacija mladih za djelovanje u svojim lokalnim zajednicama, ojačana partnerstava i učinkovitija zajednička djelovanja u novim projektima. U lokalnim zajednicama obuhvaćenim ovim projektom predstavnici mladih, lokalne samouprave i drugih važnih čimbenika u društvu kao zajednički rezultat imati će: razrađene i izrađene programe djelovanja za mlade,unaprjeđenu suradnju i partnerstvo u svrhu zajedničkog razvoja lokalne zajednice, te operativan Klub za mlade.

Ukupna vrijednost projekta: Ukupna vrijednost projekta je 690.331,94.kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira iznos od 586.782,15 kuna.

Razdoblje provedbe projekta: od 18.svibnja, 2018. do 18. studenog, 2019. godine.

Za više informacija o projektu: Verica Mušić , mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.